Moje ulubione ciasto. Najlepiej smakuję na drugi dzień po przygotowaniu;-)
Ciasto:
3 szklanki
maki,
1,5 szklanki cukru,
½ kostki masła,
3 jaja,
3 łyżki miodu,
3 łyżki sody.
Krem:
½ l mleka,
4
łyżki kaszy manny,
4 łyżki cukru,
margaryna
powidła śliwkowe
Masa orzechowa:
25
dag orzechów,
10 dag cukru,
12 dag margaryny,
2 łyżki miodu.
Sposób przyrządzania:
Utrzeć jaja z cukrem i masłem, dodać miód, sodę, mąkę i
zagnieść rękami ciasto. Podzielić je na 3 równe części i zrobić z nich 3
jednakowe placki. Dwie blaszki wstawić do nienagranego piekarnika i upiec na
jasnobrązowy kolor, na trzeciej blaszce rozsmarować masę orzechową i upiec na złoty kolor.
Wszystkie składniki masy orzechowej wrzucić do garnka i zagotować.
Mleko zagotować, dodać mannę i cukier. Gotować często
mieszając (aż powstanie budyń). Budyń zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Margarynę ubić do białości. Następnie powoli (po łyżce) dodawać budyń. Ubijać, aż powstanie puszysty krem.
Warstwy:
- ciasto
- cienka warstwa powideł
- połowa kremu
- ciasto
- druga polowa kremu
- ciasto z masą orzechową.
Play Baccarat at the World's Hottest Casino | Wilbur
OdpowiedzUsuńIn today's game of Baccarat, we have another game that is 인카지노 a bet that's as close to the exact number of plays 바카라 in the game as you can get. 1xbet There's