poniedziałek, 31 marca 2014

MORELE W MLECZNCH CHMURKACH



Składniki:
8 dorodnych moreli, 
pojemnik serka homogenizowanego, 
sok z cytryny, 
kieliszek (4 duże łyżki) gęstego soku malinowego, 
8 łyżek konfitur lub dżemu malinowego, 
cukier puder, 
coś do ozdoby ( np. listek świeżej melisy)

Sposób przyrządzania:
Z moreli odrzucamy pestki. Serek łączymy z cukrem pudrem, sokiem z malin i łyżeczką soku z cytryny. Całość ubijamy na puszystą masę. Część kremu rozkładamy na spodzie pucharków, na nim układamy połówki moreli. W miejsce po odrzuconych pestkach kładziemy malinowy dżem lub konfitury, przykrywamy pozostałym kremem i schładzamy przez około 10 min. Po schłodzeniu przybieramy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz