Składniki:
Ciasto:
1/3 kostki margaryny,
2 jaja,
1/3 szklanki cukru pudru,
3 łyżki śmietany,
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
1 ½ szklanki mąki,
cukier waniliowy.
1/3 kostki margaryny,
2 jaja,
1/3 szklanki cukru pudru,
3 łyżki śmietany,
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
1 ½ szklanki mąki,
cukier waniliowy.
Mak:
Puszka maku z bakaliami 950g (firmy PROSPONA – opakowanie niebiesko pomarańczowe - polecam, ewentualnie jakiś swój sprawdzony mak),
10 dag margaryny,
4 jaja,
aromat migdałowy.
Puszka maku z bakaliami 950g (firmy PROSPONA – opakowanie niebiesko pomarańczowe - polecam, ewentualnie jakiś swój sprawdzony mak),
10 dag margaryny,
4 jaja,
aromat migdałowy.
Sposób przyrządzania:
Ciasto: Margarynę, żółtka, cukier puder i cukier
waniliowy ubić do białości. Na koniec dodać śmietanę i połączyć. Wyrobić z mąką
i proszkiem do pieczenia.
Mak: Mak wymieszać z ciepłą, rozpuszczoną margaryną i
żółtkami. Dodać kilka kropli aromatu migdałowego a na końcu pianę ubitą z
białek – delikatnie wymieszać. Wyłożyć na ciasto i upiec.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz